Festmenu

 

Velkommen

Velkommen

Restaurant Herregårdskælderen byder på fantastiske historiske lokaler til fester.

Her kan man føle, hvordan tidligere beboer har levet og arbejdet. Restauranten har åben ildsted, hvor det er muligt at spidstege store stege til fester, eller nyde velkomstdrink og  kaffe med knitrende ild.


 

Lokaler

Restaurant med plads til 30 gæster

Selskabslokale med plads til ca. 70 gæster ved runde eller lange borde

Tårnrummet med et unikt rundt ridderbord med håndlavede stole til 12 personer

Det er muligt at starte festen i museet med velkomstdrink og eventuel rundvisning.
 

 

Menuer

Menuforslagene på denne side er tænkt som inspiration. En fest er noget særligt og aftales derfor individuelt, hvor alle detaljer gennemgås og ønsket til menu og forløb fastlægges.
 

Dengang restaurantlokalet var køkken på Sønderskov, blev alt tilberedt fra bunden af egnens råvarer. Den tradition fortsætter jeg med stor respekt for det historiske håndværk, det er at tilberede et godt måltid.
 

Jeg ser frem til at vise lokalerne og udforme et tilbud som passer til jeres ønsker.


 

Restaurant Herregårdskælderen

Preben Madsen   

 

Menuer


 

Menu I

 a kr. 298,-


 

Forår

Bagt rødspættefilet på Forum Ølandsperle med agurker og krydderurtesalat

Stegt Kongeåkylling med estragonsauce, spinattimbale, svampe og små stegte kartofler

Rabarbertærte med vaniljeis og marinerede rabarber


 

Sommer

Letsaltet laks med rygeostcreme, blomkålssalat, radiser og purløg

Kalvespidsbryst med persillecreme, spidskål, gulerødder og nye kartofler

Sommerbær is med pure, bær og karamelkager


 

Efterår

Varmrøget ørred med kapers, rødløg, æg og salat

Svinefilet stegt i svøb af skinke og persille med rosmarinsauce,

savojkål, selleriflan og bagt kartoffelpure  

Lun bagt æblekage med vaniljeis og brombærkompot


 

Vinter

Jordskokkepuresuppe med røget torsk og purløg

Braiseret oksesteg, kraftig skysauce, hvidkål, stegte rodgrønsager og kartofler

Små pandekager med kanelis og romsyltede bær

 
 

Menu II 

a kr. 335,-
 

Forår

Bagt lyssej på jomfrubygperler med svampe – krydderurtecreme

Rosastegt kalvetyksteg med timiansauce, blomkålsflan, spinat og kørvelkartofler

Hasselnøddenougatkage med marineret ananas og crocantis med passionssauce


 

Sommer

Terrine af slethvar og spinat med tomatkompot og krydderurtesalat

Svinemørbrad i skinke og spinat med braiseret svinekæbe, salviesauce,

nye løg med bacon, spidskål og persillekartofler

Akvavitis med sommerbær, pure og sprøde kommenskager


 

Efterår

Letrøget havkat i fleuron med syltet græskar, peberrodscreme, salat og græskarkerner

Sprængt and med persillecreme, glaserede rodgrønsager, savojkål og kartoffelfrikasse

Vaniljebudding med blommesirup, lun bagt blomme og kanelis med sprøde mandelkager


 

Vinter

Torsk på citronsyltet rødbede, peberrodssauce og porre

Oksehøjreb med skalotteløgssky, gulerodsflan, bagte løg og savojkål, samt rosmarinkartofler

Pæremarcipantærte med mandelis, syltet pære og karamelcreme

 

Menu III 

3 retter kr. 395,-

4 retter kr. 475,- 

Forår

Marineret havtaske med grønne asparges, forårssalat og rogn

Stegt slethvar på spinat med bagte sherrytomater og basilikumspesto

Farseret vagtel på hvedekerner med frikasse af forårsgrønsager og krydderurtekartofler

Små pandekager med appelsincreme, honningsyltede rosa grape og honningis med citronsirup


 

Sommer

Sommersalat med rødtunge, vadehavsrejer, marineret agurk, rejefløde og sprøde sesambrød

Stegt havkat på svampe med krydderurter

Variation af dansk lam med timiansauce, bagte blommetomater med nye løg,

spinat og små nye stegte kartofler

Nektariner og hindbær

Nektarinkage med vaniljecreme

Syltet nektarin med hindbærpure

Hindbæris på marinerede nektariner

Vaniljebudding med hindbærpure


 

Efterår

Terrine af kalvemørbrad, kantareller og persille med blommekompot og hasselnøddesalat

Rødtunge på persillerodsflan, persillecreme og sprød persillerod

Gråandebryst og souffle af gråand og hasselnødder med æblesauce,

honningbagt selleri, gratineret porre og kartoffeltærte

Mandeltærte med blåbær i honning, blåbær is med marcipan og blåbærgele med mandelcreme


 

Vinter

Røget torsk i terrine med porre, syrlig æblegele, marinerede skorzonerrødder og æblesalat

Bagt rødtungefilet på grønkål med æbler og hasselnøddesauce

Oksemørbrad stegt i svøb af kalvebacon og persille med kraftig rødvinssauce, bagte pastinakker, østershatte med rødløg og krydderurter, samt kartofler bagt med løg og fløde

Citrontærte, sveske is med cognaccreme, svesker i rom glaseret med citroncreme

og svesketrifli med sprøde sukkerbrød

 

Menuer IV 


3 retter kr. 430,-

4 retter kr. 510,-

 5 retter kr. 590,- 

Forår

Forårssalat med rogn, pocherede vagtelæg, marineret havtaske, ærteskud og sprøde sesambrød

Pighvar og hvide asparges med kørvelcreme

Kongeåkylling og jomfruhummer på spinat med bøgehatte og jomfruhummerfløde

Kalvemørbrad, mandelstegt kalvebrissel og kalvebov med persille, madeirasauce, forårsgrønsager og kartofler bagt i lag med løg 

5 små desserter af rabarber

Rabarberfragilite

Vaniljebudding med hvidvinssyltede rabarber

Vaniljeparfait med rabarbersorbet

Rabarbergele med vaniljeskum

Kanelkager med rabarbermousse


 

Sommer

Marineret kalveinderlår og krydderurtesalat med duebryst, kørvelcreme og pinjekerner

Stegt sandart på frikasse af porre og tomat

Kold agurkesuppe med Vadehavsrejer, Vadehavsrejer med citronmayonnaise samt sprødristet brød

Steg af sommerbuk (kun 20-5 til 15-7) med vildtsky, kantareller, gulerodsflan

med små nye gulerødder, spidskål og nye kartofler bagt i papir

Variation af sommerbær

5 små desserter af sommerbær efter ønske


 

Efterår

Østersmarineret torsk med syrnet fløde, persille, efterårssalat og rugsejl

Stegt slethvar på skorzonerrødder med ribs og havesyre

Fasanbryst i svøb af vilde svampe med enebærsauce, kålrabi i fløde,

rosenkål og stegte kartofler med kartoffelpure med krydderurter

5 danske oste med syltede valnødder, stikkelsbær og Kongeå honning

Æbler og brombær

Æbleterrine med honningsyltede brombær

Marcipanbagte brombær med syltet æble

Æble is med brombærpure

Æblegele med brombærskum

Glaserede æbler og brombær


 

Vinter

Terrine af skovdue og hasselnødder med rødvinssyltet æble, hasselnøddedressing og vintersalat

Jomfruhummersuppe med rødtunge og jomfruhummer på persillerod

Stegt helleflynder på jordskokkeflan med purløgssauce

Steg af hjort med mild pebersauce, grønkål, svampe og honningbagt selleri samt kartofler bagt i lag

5 små chokoladedesserter

Chokoladekage med syltet appelsin og vaniljecreme

Chokolademousse med mangopure

Hvid chokoladeis med passionssauce

Chokoladebudding med cognaccreme

Bagt glaseret chokoladecreme

 

 

 

Lokale småretter a kr. 495,-
 

Første servering

Vadehavsrejer på jordskokkepure

Marineret Gamst sandart med agurker og fennikeltop

Røget Fanølaks med drænet Jernved kærnemælk og salturt


 

Anden servering

Gratineret Vadehavsøsters

Vadehavsmuslinger dampet i Marsk Hvede (Ribe Bryghus) med urter


 

Tredje servering

Salat med Varde Ådals lamme chorizo og Hodde Kristian ost

Askovskinke med marinerede kartofler

Kongeåkylling i salat med grønsager og spirer


 

Fjerde servering

Langtidsstegt Havervadgård lam på Ølandsperler med løgvariation

Ragout af Kongeå ged med svampe og krydderurter


 

Femte servering

Jernved brie med stikkelsbær

Høost med hasselnødder
 Øselund gedeost med hyben


 

Sjette servering

 Guldlagkage med kompot af årstidens frugt


 


 


 


 


 


 


 


 

Aftenbuffet


 

Aftenbuffet a kr. 300,- 

Valnøddemarineret røget laks med salat, krydderurter og syrnet fløde

Fiskesouffle med purløgssauce, squash og tomat

Røget Kongeå kyllingebryst på marinerede porrer med persilleolie

Rødvinsmarineret svinefilet med rødvinssauce, stegte grønsager og kål

Kalkunbryst stegt i svøb af røget kalkunbryst og persille med estragonsauce og små stegte kartofler

2 salater

3 danske oste med syltet tilbehør

Æblemarcipantærte med vaniljeis og syltede brombær


 

Aftenbuffet a kr. 330,- 

Marineret laks med syltede grønsager og krydderurter

Bagt lyssej med tomat, kørvel og salat

Rødspættefilet på spinat med svampecreme

Terrine af Kongeåkylling og skinke med marinerede hvedekerner og romainesalat

Lammekølle med timiansauce og bagte grønsager

Rosastegt kalvetyksteg med skysauce, blomkål og rosmarinkartofler

2 salater

Udvalg af danske oste med syltede valnødder, solbær i akvavit og oliven

Chokoladekage med syltet appelsin og vaniljecreme

Mokka - chokoladeis med frugtkompot


 

Aftenbuffet a kr. 395,- 

Roulade af rødtunge og jomfruhummer med salat og jomfruhummerfløde

Bagt havkat på årstidens grønsager med kørvelcreme

Stegt slethvar med svampe og krydderurter

Kongeåkylling og Askov skinke med hasselnødder og syltede grønsager

Steg af hjort med mild pebersauce, sæsonens kål og bagt rosmarinkartoffelpure

Højrebsfilet med rødvinssauce, bagte grønsager og kartofler bagt med løg og krydderier

2 salater

Udvalg af danske oste med syltet tilbehør og druer

Mandelkage med drænet Jernved kærnemælk rørt med Kongeå honning

Trifli af romsyltede bær, ristede havregryn og mandler

Mandelis med bærpure


 

Aftenbuffet a kr. 460,- 

Gratineret jomfruhummer med melonsalat

Marineret havtaske med syltede svampe og krydderurtesalat

Pighvar og kammuslinger i salat med marineret agurk

Oksemedaljoner med skalotteløgssauce og små kartofler i kørvel

Årstidens vildt med tilbehør

Kalvemørbrad i spinat med timiansauce, grønsagsfrikasse og kartoffeltærter

3 salater

Udvalg af oste med syltet tilbehør

Hasselnøddenougatkage med vaniljecreme

Islagkage af to slags nougat med syltet frugt

Tærte med sæsonens frugt


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

Frokostbuffet


  

Frokostbuffet I

Stegt sennepssild i lage

Syltet sild med grønsager

Varmrøget laks med æg og salat

Fiskefrikadeller med krydderremoulade

Oksebryst med flødepeberrod og rødbeder

Skinke med grøn kartoffelsalat

Lun leverpostej med bacon og champignon

Ribbensteg med rødkål

Rygeost med radiser og purløg

Gammelost med sky og løg

Brie med solbærkompot

Rugbrød og Grovbrød

Kr. 258.-

Frokostbuffet II

Torsk på marinerede ølandsperler med salat og purløgscreme

Røget laksemousse på spinatsalat med syltede grønsager

Rødspættefilet med svampecreme og krydderurter

Marineret kalvebryst med kapers, rødløg og persille, serveret med romainesalat og spirer

Kalkunbryst stegt i svøb af røget kalkunbryst og persille med timiansauce og bagte grønsager

Ølmarineret stegt skinke med rosmarinsauce og små stegte kartofler

2 salater

Udvalg af danske oste med syltet tilbehør

Lun æblemarcipantærte med vaniljeis

Kr. 310.-

Frokostbuffet III

Terrine af rødtunge, svampe og persille med salat og tomatkompot

Marineret lyssej med agurk, krydderurtesalat og syrnet fløde

Stegt slethvar på bagte grønsager med timiansauce

Sprængt andebryst med marinerede porrer og krydderurteolie

Lammekølle stegt på spid med skalotteløgssky, bagte løg og kartoffelpure med salvie og hvidløg

Højrebsfilet med rødvinssauce, stegte rodgrønsager og rosmarinkartofler

2 salater

Udvalg af danske oste med syltet tilbehør

Pærer bagt i hasselnøddecrunch med vaniljecreme

Islagkage af 2 slags nougat med syltede pærer

Kr. 359.-


 


 


 

Brunch


 
 

Brunch 

Drænet ymer med syltede bær

Røget laks med grønsagssalat

Salat med rejer og melon

4 slags pålæg

Æg en cocotte med spinat og skinke

Røræg med bacon

Brunchpølser med tomatragout

Grønsagsterrine med røget Kongeå kyllingebryst

4 slags ost

3 slags syltetøj

Små pandekager med rørt honning

Frugtkompot

Æble muffins

Rugbrød, grovbrød og boller

Appelsinjuice og saft

Kaffe og te

 

Kr. 268.-


 

Pigebrunch

Drænet ymer med syltede bær

Røget laks med spinatterrine

Æg en cocotte med rejer og dild

Røræg med bacon

Salat med unghane og bagte grønsager

Salat med røget oksefilet, ølandsperler og tomat

Indbagte grønsager med krydderurteolie

Skinke-ostetærte

Brieost med syltede solbær

3 slags syltetøj

Frugtfad

Årstidens frugttærte

Små pandekager med honning og frugtkompot

Rugbrød, grovbrød og boller

Appelsinjuice og saft

Kaffe og te

 

Kr. 280,-


 

Herrebrunch

Solæg med sennep og eddike

Marineret sild med karrysalat

Gravad laks med sennepsdressing

4 slags pålæg

Lun leverpostej med bacon og champignon

Brunchpølser med grønsagsrelish

Røræg med bacon

Skinke med grøn kartoffelsalat

Marineret røget oksefilet med salat

4 oste med syltet tilbehør

3 slags syltetøj

Små pandekager med honning

Herregårdskringle

Rugbrød, grovbrød og boller

Appelsinjuice og saft

Kaffe og te


 Kr. 280,-


 

Luksusbrunch

Første servering

Drænet ymer med syltede hindbær

Grød af Ølandsperler med honning og blåbær


 Anden servering

Røget laks med agurker og syrnet fløde

Vadehavsrejer på kartoffel med dildmayonnaise

Marineret torsk med tomat og kørvel


 Tredje servering

Askovskinke med græskarchutney

Varde Ådals lammechorizo med bagte rødløg

Røget Kongeåkylling med syltede grønsager


 Fjerde servering

Pocheret æg på toast med bacon

Røræg med vildsvinepølser

Salat med grillede grønsager og svenbo ost, sprøde croutoner


 Femte servering

3 danske oste efter ønske med syltet tilbehør


 Sjette servering

Pandekager med Kongeåhonning

Hindbær med hvid chokoladeganache

Hasselnøddekage med årstidens frugt


 4 slags brød, boller,

juice, kaffe og te


 Kr. 340,-


 Brunch med mousserende hvidvin

Kr. 480,-


 Brunch med champagne

Kr. 550,-


 


 

Drikkevarer


 

Velkomstdrinks


 

Herregårdsæble (æblesaft og hvidvin)                                                                     Kr. 36,-

Sommerfrisk (hyldeblomst og hvidvin)                                                                     Kr. 36,-

Frugthaven (solbærsaft og hvidvin)                                                                         Kr. 36,-

Charles Bailly Blanc de Blanc Brut, Frankrig                                                              Kr. 45,-

Charles Bailly Rose, Frankrig                                                                                   Kr. 45,-

Cremant de Bourgogne Rose                                                                                   Kr. 55,-

Cremant d’Alsace                                                                                                   Kr. 55,-

Champagne Cuvee de Reserve, G. Tribaut, Hautvillers Frankrig                                  Kr. 65,-

Mousserende vin med likør                                                                                      Kr. 62,-


 

 

Vinpakker

( vin, øl og sodavand i 7 timer )

 

I
 Palazzo Mio, Bianco, Sicilien, Italien

Palazzo Mio Rosso, Negroamaro/Primotivo/Sangiovese, Puglia, Italien

 Moscato d’Asti, Vallebelbo, Piemonte, Italien

Kr. 255,-

 

II 

Claude Val Blanc, Vin de Pays d’Oc, Domaine Paul Mas, Frankrig

Claude Val Rouge Organic, Vin de Pays d'Oc Paul Mas, Frankrig

     Chateau Moulin Caresse, Haut Montravel Mouelleux, Bordeaux, Frankrig

Kr. 255,-

 

III

Chardonnay Casa Mayor, Colchagua Valley, Chile

      Cabernet Sauvignon Casa Mayor, Colchagua Valley, Chile

      Rasteau Blanc “dore”, Rhone, Frankrig

Kr. 255,-

 

IV 

                                            

      Malbec, Ampakama, Casa Montes, San Juan, Argentina    

 Enrique Mendoza Moscatel de la Marina Alicante Spanien

Kr. 255,-

 

V

Cuvée Trimbach, Ribeauville, Alsace, Frankrig

      Chateau Lauriol, Cotes de Francs, Bordeaux, Frankrig

      Pineau dês Charentes Ruby, Chateau de Beaulon, Cognac, Frankrig

Kr. 310,-

 

Alle vine i vinkortet kan lægges i vinpakker til helaftensarrangementer

 

 

Diverse priser


 

Kaffe /te
Kr. 32,-

Småkager
Kr. 15,-

Kransekagestykker
Kr. 28,-

Fyldt chokolade ( 2 stykker )

Kr. 32,-

                              Petit four fra Kageriget pr. stk                            

Kr. 20.-  

Bryllupskage (vi anbefaler Kageriget, vi serverer uden beregning) 

Cognac / likør
Kr. 32,-

Øl
Kr. 32,-

Sodavand
Kr. 28,-

Spiritus
Kr. 32,-

Natmad


 


 

Natmad 

4 slags pålæg og 4 oste fra lokale producenter med tilbehør, rugbrød og grovbrød

Kr. 85.-

3 tærter (røget laks – spinat, grønsager, skinke – ost) med 2 salater

Kr. 110.-

4 minisandwich

(rejer, røget laks, skinke-ost og roastbeef)

Kr. 90,-

Karrysuppe med rejer, mandler og hønsekød

Kr. 95.-

Urtepuresuppe med røget laks

Kr. 89.-

Gullaschsuppe med cremefraiche

Kr. 84.-

Frikadeller med stuvet spidskål eller kartoffelsalat

Kr. 92.-

Æggekage med bacon, tomat, purløg og rugbrød

Kr. 98.-

 


 


 

Udregn prisen 


 

Udregn prisen
 

7 timers arrangement (f.eks. 18.00-01.00)


 

Antal deltagere:Kr.
Velkomstdrink:
Menu:
eller buffet:
Vine og fri bar med øl, vand og vin:
Kaffe/Te: á 32,-
Tilbehør til kaffen:

 Småkager á 15,- 

 Kransekagestykker á 28,-  

 Fyldt chokolade á 32,- 

 Petit four fra Kageriget á 20.-

 Cognac / likør á 32,-

Natmad:
Ekstra tid:
I alt: 

Museet på Sønderskov, Sønderskovgårdvej 2, 6650, Brørup    |    Tlf: 75 38 38 66    |   Fax 75 38 38 65   |   e-mail: post@sonderskov.dk

facebook_icon.png

Hjemmesiden bruger cookies


Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Cookies på denne hjemmeside bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold.
Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies.
Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her.